Piąty dzień naszego pobytu upłynął na zakupach i rozkoszowaniu się gruzińskim jadłem. Po zaopatrzeniu się w tutejsze specjały np. miód mandarynkowy, kasztanowy udaliśmy się do Batumi po inne gruzińskie delicje np. czurczele, salguni. Następnie odbyliśmy spotkanie z przedstawicielami Agencji Leśnej w Adżarii. Po rozmowach przyszedł czas na posiłek w typowo adżarskiej restauracji. Nie mogło obyć się bez chinkali i adżarskiego chaczapuri, które to potrawy wszystkim przypadły do gustu. Kolejny punkt dzisiejszego programu to udział w niezwykłym pokazie w delfinarium. Zwieńczeniem dnia był spacer po nadmorskich bulwarach i rozkoszowanie się pięknymi widokami.

72822671_484340122163407_8129793528441077760_n.jpg 73160898_2455928111289296_4650571767562108928_n.jpg 73262430_2439645352968987_3768085326879260672_n.jpg

73273342_1932483463521101_2234398762275438592_n.jpg 73289675_773559329739922_4570176087224483840_n.jpg 73294646_404628623807894_637192508991864832_n.jpg

73324131_535161953963653_148373003904745472_n.jpg 73325811_2477011339052891_2896256259130916864_n.jpg 73446278_765652260572789_4793062547467010048_n.jpg

73495150_405937170296782_7669193345763115008_n.jpg 74231798_2433732663553078_4652900241131962368_n.jpg 74291218_441301633189291_2327701485057474560_n.jpg

74634699_2461950437186194_312456079055257600_n.jpg 74680776_706215336541731_4551794898507923456_n.jpg 75043211_523183411805141_5435094586953302016_n.jpg